Home
Over ons
Over de therapie
Ervaringen in het water
DOLFIJNTJE
I.E. ZWEMBAD WILLEBROEK
Albert Nuyts
Ervaringen in het water
 
september 2009
 

 

Als regelmatige bezoeker van het zwembad Dolfijntje wil ik graag mijn ervaringen even neerschrijven.

Sinds 1998 ben ik diabetes patiënt type 2.  Vanaf het begin moest ik 4x per dag inspuiten en de nodige medicatie nemen.

Dit was een hele verandering voor mij en gezien ik regelmatig onder stress leef is het moeilijk om alles nauwkeurig op te volgen.

Zo kwam er ook een pedicure aan huis waar ik regelmatig een praatje mee had.  Ze begon me stilaan te kennen en zou me misschien kunnen helpen.

Ze vroeg of ik zin had om mee te gaan naar het Dolfijntje, het zwembad waar cranio sacraal therapie wordt toegepast.  We maakten een afspraak.

 Ik werd voorgesteld aan Ludo Deferme en tijdens een kort gesprek kon ik al mijn kwalen vertellen.

Stress, evenwichtstoornissen, herseninfarct en doof. Voor mijn doofheid heb ik een hoorapparaat links en rechts en een Cochlear gehoorimplantaat.  Zo kan ik toch een gesprek enigszins volgen.

Nadien volgde de behandeling, van één proefbehandeling kwam al vlug een tweede, derde…

Ik lag in Ludo zijn armen, deze wandelde met mij door het water, gaf mij de cranio sacraaltherapie.  Ik ging om de 14 dagen naar het zwembad en voelde al vrij snel verbetering.  Mijn stress was veel minder, het evenwicht verbeterde en ik had terug levenslust.

In 1998 gingen we op verlof, hadden er goed van genoten, maar eens thuis moest ik naar de dokter met hevige pijnen. Er werden röntgenfoto’s genomen en de huisarts vertelde dat er een tumor tussen de longen was met nieruitzaaiingen.  De volgende drie nachten heb ik de nodige papieren en wensen bij elkaar gezocht.  Eens ik dit allemaal geregeld had was ik rustiger en kon ik terug slapen.  Ik kon redelijk vlug naar de specialist en deze kon de diagnose alleen maar bevestigen.  Hij stelde een operatie voor, zonder genezing en hoopte op nog een jaar.  De volgende week ging ik bij Ludo, bij hem kon ik mijn zorgen vertellen.  Hij gaf me de raad rustig te blijven en niet te vlug te beslissen.  Opnieuw werkte de therapie bij Ludo, ik bleef rustig en kalm, dat was vroeger zeker niet het geval…De operatie heb ik bij maandelijkse controles steeds geweigerd, op het einde van het derde jaar gaf ik toelating.  Ondertussen ben ik 71 jaar en dankzij Ludo kwam ik terug af en toe eens buiten. 

Op een van deze uitstappen stak ik de straat over, reed er een auto door het rode licht en schepte mij mee.  Gevolg: 6 ribben gebroken, schouder en sleutelbeen gebroken en een klaplong.  Drie weken ziekenhuis met de nodige pijnen.

Toen het me lukte ging ik terug naar Ludo met zijn gekende therapie, het is nog niet voor bij maar stilaan komt alles weer in orde dankzij Ludo.
 
Ludo, nog eens zeer hartelijk dank voor uw hulp en toewijding, steeds opnieuw, ik heb er geen woorden voor…
 
Dank Ludo voor alles!
 
Albert Nuyts.
 
 
 
 
 

Albert Nuyts
HomeOver onsOver de therapieErvaringen in het water